This website works best with JavaScript enabled

Εφημερίδα «Τσαφ-Τσουφ» 

Τα Νέα μας 

Thumbnail Ο Πολιτισμός ως ανθρώπινη έκφραση και δημιουργία, ορίζει ένα ευρύ φάσμα των ανθρωπίνων...
Thumbnail Το πρώτο πανελλήνιο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (Γ.Γ.Ι.Φ.) και της...
Thumbnail Εδώ πλάθονται τα όνειρα των παιδιών! Από τον Σεπτέμβριο του 2016 το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ επεκτείνει τη δράση...
Thumbnail Η σχολική χρονιά 2016-2017 σηματοδοτεί την έναρξη Νέου Εκπαιδευτικού Τμήματος: ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ,...
Thumbnail Τη σχολική χρονιά 2015-2016, το Νηπιακό τμήμα του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχε στο 3ο Διεθνή...
Περισσότερα: Σχολική Ζωή  

Δράση: "Μαζεύουμε καπάκια, μοιράζουμε χαμόγελα!"

 

Πρόκειται για μια δράση που δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς χρήματα, χρόνο και κόπο. Απλώς, συγκεντρώνουμε όλοι πλαστικά καπάκια από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, λαδιού, κρασιού, χυμού, φαρμάκων και απορρυπαντικών χωρίς υπολείμματα προϊόντων, σκόνες ή σιδερένια εξαρτήματα, ανεξαρτήτου μεγέθους και χρώματος. Κατόπιν, οι γονείς τα δίνουν στα παιδιά τους για να τα πάνε στο σχολείο, είτε τα παραδίδετε οι ίδιοι.

Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων των γονέων, φίλων του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου αλλά και όσων πολιτών θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια για να συλλέξουμε όσα περισσότερα πλαστικά καπάκια μπορούμε, να τα στείλουμε στους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με την συγκεκριμένη δράση, ώστε εν συνεχεία να μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια βάζοντας έτσι ένα μικρό λιθαράκι στη γενικότερη προσπάθεια και χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, το 2013 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «έτος των πλαστικών καπακιών». Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη και επιχειρήσεις επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα. Κι αυτό γιατί ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

Το κίνημα των καπακιών άρχισε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας-Κερκυραίων Πρωτοβουλία. Πριν από έναν χρόνο άνοιξαν το μεγάλο κεφάλαιο της περισυλλογής, με σκοπό να στείλουν τη συγκομιδή τους σε εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών και να πάρουν ως αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια. Περίπου πενήντα άτομα ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, δίνοντας αρχικά έμφαση στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, το μήνυμα όμως ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Κέρκυρας φτάνοντας ως τη Θράκη, την Κρήτη, τα ακριτικά νησιά, ξεσηκώνοντας προσπάθειες σε κάθε γωνιά της χώρας.

Ενημερωτικα Δελτια 

Γραφτείτε στη λίστα ενημερωτικών δελτιίων του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου

Συνδεμένοι τώρα 

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 επισκέπτες και κανένα μέλος

Βρείτε μας στο Facebook 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.