Γεωργικές ασχολίες Φθινοπώρου | Από το σταφύλι στο κρασί
Ένα πρωί του Φθινοπώρου, ένα παιδάκι του Παιδικού τμήματος είπε: «Ο παππούς μου κάθε απόγευμα πηγαίνει στη μικρή ταβέρνα με τους φίλους του και πίνει κρασί». Αμέσως γεννήθηκε στα παιδιά η απορία: Πώς γίνεται το κρασί;
Κι αμέσως ξεκίνησε μια διαδρομή εξερεύνησης, ανακάλυψης και μάθησης.
Οργανώσαμε τη γωνιά μας: σταφύλια-μουστοκούλουρα-σταφίδες-ξύδι-τσίπουρο-κρασί. «Πατήσαμε» τα σταφύλια, πήραμε το μούστο, τον σουρώσαμε, τον βάλαμε σε ένα μπουκαλάκι και τον αφήσαμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για να γίνει η ζύμωση.