Σύγχρονο Νηπιαγωγείο

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
ΔΡΑΣΗ: "
Μαζεύουμε καπάκια, μοιράζουμε χαμόγελα!"

Η οικογένεια του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου, θέλοντας να συμπαρασταθεί έμπρακτα και να βοηθήσει όσους περισσότερους συνανθρώπους μας μπορεί, προσκαλεί παιδιά, γονείς και φίλους να στηρίξουμε όλοι μαζί τη δράση: «Μαζεύουμε καπάκια, μοιράζουμε χαμόγελα».

 

Πρόκειται για μια δράση που δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς χρήματα, χρόνο και κόπο. Απλώς, συγκεντρώνουμε όλοι πλαστικά καπάκια από συσκευασίες νερού, αναψυκτικού, γάλακτος, λαδιού, κρασιού, χυμού, φαρμάκων και απορρυπαντικών χωρίς υπολείμματα προϊόντων, σκόνες ή σιδερένια εξαρτήματα, ανεξαρτήτου μεγέθους και χρώματος. Κατόπιν, οι γονείς τα δίνουν στα παιδιά τους για να τα πάνε στο σχολείο, είτε τα παραδίδετε οι ίδιοι.

Γι’ αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων των γονέων, φίλων του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου αλλά και όσων πολιτών θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια για να συλλέξουμε όσα περισσότερα πλαστικά καπάκια μπορούμε, να τα στείλουμε στους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με την συγκεκριμένη δράση, ώστε εν συνεχεία να μετατραπούν σε αναπηρικά αμαξίδια βάζοντας έτσι ένα μικρό λιθαράκι στη γενικότερη προσπάθεια και χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά που έχουν κινητικές δυσκολίες.

Όσο περίεργο κι αν ακουστεί, το 2013 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί «έτος των πλαστικών καπακιών». Σχολεία και ΚΑΠΗ, πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι, γειτονιές και σωματεία, ακόμη και επιχειρήσεις επιδόθηκαν με μανία στη συγκέντρωση καπακιών σε ένα πρωτοφανές ανθρωπιστικό κίνημα που σάρωσε τη χώρα από άκρη σε άκρη με πρωτοβουλία των πολιτών, που οργανώθηκαν σιωπηλά για να δώσουν ηχηρή συμπαράσταση στους συμπολίτες με κινητικά προβλήματα. Κι αυτό γιατί ένας τόνος πλαστικά καπάκια ισοδυναμεί με ένα αναπηρικό αμαξίδιο!

Το κίνημα των καπακιών άρχισε από τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Κέρκυρας-Κερκυραίων Πρωτοβουλία. Πριν από έναν χρόνο άνοιξαν το μεγάλο κεφάλαιο της περισυλλογής, με σκοπό να στείλουν τη συγκομιδή τους σε εταιρίες ανακύκλωσης πλαστικών και να πάρουν ως αντάλλαγμα αναπηρικά αμαξίδια. Περίπου πενήντα άτομα ρίχτηκαν με τα μούτρα στη δουλειά, δίνοντας αρχικά έμφαση στην ενημέρωση των κατοίκων του νησιού, το μήνυμα όμως ξεπέρασε γρήγορα τα σύνορα της Κέρκυρας φτάνοντας ως τη Θράκη, την Κρήτη, τα ακριτικά νησιά, ξεσηκώνοντας προσπάθειες σε κάθε γωνιά της χώρας.