Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
Εκπαιδευτική Καινοτομία
Εκπαιδευτική Καινοτομία

action aid

To ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, τη σχολική χρονιά 2019-2020, συμμετέχει στη Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση της ACTIONAID.

Αυτή τη σχολική χρονιά, ο στόχος της ACTIONAID είναι ο Στόχος 13: Δράση για το κλίμα, μειώνουμε στο ελάχιστον το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εκστρατείας.

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ονειρεύεται μια Εκπαίδευση που ενώνει!

Έναν καλύτερο κόσμο. Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένων νέων και παιδιών, που δεν μένουν στα λόγια, αλλά κινητοποιούνται για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία, όπου κάθε άνθρωπος απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια.

Τι θέλουμε να πετύχουμε; Εκπαιδευτικές ευκαιρίες που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και παρουσιάζουν την παγκόσμια πραγματικότητα. Θέλουμε τα παιδιά, οι νέοι και όσοι σχετίζονται με την εκπαίδευσή τους, να παρακινούνται με σκοπό να γίνουν Ενεργοί Πολίτες και να δρουν για έναν καλύτερο και δικαιότερο  κόσμο. 

Τα προγράμματα της ACTIONAID αξιοποιούν τη σημαντική εμπειρία της οργάνωσης από τις χώρες του Νότου και τη μεταφέρουν μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, “ταξιδεύοντας” παιδιά και εκπαιδευτικούς στην πραγματικότητα των χωρών αυτών.

Τα προγράμματα της ACTIONAID καλλιεργούν τις αξίες και τις στάσεις της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης (Global Education) και της Εκπαίδευσης για τον Ενεργό Πολίτη.