Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

«Ένα Μαγικό Ταξίδι στο Χρόνο!»  ΜΑΡΤΙΟΣ | ΜΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο Πολιτισμός ως ανθρώπινη έκφραση και δημιουργία, ορίζει ένα ευρύ φάσμα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων. Ο Αθλητισμός, αντίστοιχα, αναπτύσσοντας τις αξίες της φυσικής αγωγής, εκπαιδεύει τα παιδιά δίνοντάς τους την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση, ανάληψη πρωτοβουλιών, καλλιέργεια της κινητικής τους ικανότητας και ανάπτυξη της άμιλλας. Σαν έννοιες, Πολιτισμός και Αθλητισμός, συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους μιας και η καθεμία περικλείεται στην άλλη.

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019 υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, προσεγγίζοντας και αξιοποιώντας διαθεματικά πολλαπλές πτυχές των αντίστοιχων εννοιών, με κύριο στόχο την ενθάρρυνση των παιδιών για την αναζήτηση της πληροφορίας και την ανάπτυξη των κινητικών και πνευματικών δεξιοτήτων τους.

Διανύοντας την καθ’ όλα δημιουργική σχολική χρονιά μας, ο μήνας Μάρτιος του 2019 «ανακηρύσσεται» από το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ως ο μήνας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το τρενάκι του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου ξεκίνησε «ένα Μαγικό Ταξίδι στο Χρόνο», με δράσεις πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου, στους εξωτερικούς κι εσωτερικούς χώρους του σχολείου, όπως γυμναστικές δραστηριότητες, αθλοπαιδιές, παραδοσιακά παιχνίδια, παραδοσιακούς χορούς, δρώμενα από ήθη και έθιμα της χώρας μας.

Η «αποβίβαση» από αυτό το μαγικό ταξίδι στο χρόνο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ήταν συναρπαστική! Οι γονείς αναβίωσαν αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων κι έγιναν παιδιά μαζί με τα παιδιά τους, μέσα από ένα διαδραστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ τα παιδιά μοιράστηκαν με τους γονείς τους μια αξέχαστη σχολική εμπειρία.

Οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών των αντίστοιχων προγραμμάτων, Νατάσσα Λάππα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Κωνσταντίνα Συλεούνη, Αρχαιολόγο,  αλλά και των εκπαιδευτικών του κάθε τμήματος.

Στόχος των δράσεων αποτέλεσε η ανάπτυξη της συνεργασίας και της ομαδικότητας και παράλληλα η δημιουργία συναισθημάτων χαράς και ευεξίας στα παιδιά, ώστε να προσθέσουν στο «ταξίδι» τους όμορφες αναμνήσεις!

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας