Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο της  θεματικής ενότητας «Το σταφύλι και ο τρύγος» τα Νηπιάκια του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ μέσα από μια σειρά βιωματικών δραστηριοτήτων γνώρισαν σε βάθος τα χαρακτηριστικά του σταφυλιού, γεύτηκαν τα παράγωγά του, τρύγησαν τα δικά τους σταφύλια και μετέτρεψαν την τάξη τους σε ένα παραδοσιακό πατητήρι.

Ο ενθουσιασμός, το γέλιο και το κέφι που εισπράξαμε από τα παιδιά, καθώς  και οι πολυάριθμές απορίες τους  γύρω από την παραγωγή του κρασιού μας γέννησαν την σκέψη να πραγματοποιήσουμε μια μικρή εκδρομούλα σε ένα πραγματικό οινοποιείο και να  λύσουν κάθε μας  απορία οι ειδικοί του κρασιού.

Στην προσπάθεια μας να βρούμε ένα σύγχρονο και  καλά οργανωμένο οινοποιείο,  προκειμένου να φιλοξενήσει τoυς μικρούς μας μαθητές και να τους προσφέρει μια ακόμη αξέχαστη βιωματική εμπειρία καταλήξαμε στο Κτήμα Μελά – La Tour Melas στον Αχινό Φθιώτιδας, τη Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα οινοποιεία της χώρας μας που παράγει διακεκριμένο κρασί με γνώση και αγάπη τα τελευταία 12 χρόνια.

Τα Νηπιάκια μας αποχαιρέτησαν τους υπεύθυνους του οινοποιείου και τους ευχαρίστησαν δωρίζοντας τους ένα πίνακα ζωγραφικής που τα ίδια εμπνεύστηκαν.

Η επίσκεψη αυτή κινητοποίησε τη περιέργεια των παιδιών κι ενεργοποίησε το ενδιαφέρον τους για τη γνώση, αποδεικνύοντας τη σημαντικότητα της βιωματικής εμπειρίας στην εκπαίδευση. 

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας