Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

20180308 110301

Το νερό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά της φύσης και είναι αναγκαίο τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία τη σπουδαιότητά του στη ζωή μας.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο  υλοποίησης της  θεματικής ενότητας  «Ο κύκλος του νερού», οι μαθητές  του Νηπιακού τμήματος του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, μέσα από διαθεματικές προσεγγίσεις,  γνώρισαν τον «κύκλο του νερού», αντιλήφθηκαν τις διαφορετικές μορφές του νερού μέσα από πειράματα, ερεύνησαν τις  ιδιότητές του και κατανόησαν τη σημασία του  για τη ζωή μας.

  • Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;
  • Είναι καλύτερο να πίνουμε νερό από τη βρύση ή εμφιαλωμένο;
  • Πώς φτάνει το νερό στο σπίτι μας;

Κρατήσαμε καλά φυλαγμένες όλες μας τις απορίες και αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού ΙΟΛΗ.

Εκεί, οι μαθητές αφού πρώτα  ενημερώθηκαν για τον τρόπο με τον οποίο το νερό έρχεται από τις πηγές στο εργοστάσιο για να εμφιαλωθεί, ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργοστασίου και παρακολούθησαν βήμα βήμα τη διαδικασία εμφιάλωσης. Έπειτα, είδαν  πως σφραγίζονται, πώς γίνονται οι έλεγχοι ποιότητας σε κάθε στάδιο, πού μπαίνει η ετικέτα με την ονομασία του προϊόντος και πώς πακετάρονται για να φορτωθούν στα φορτηγά, ώστε να φτάσουν στα σούπερ μάρκετ.

Απώτερος σκοπός της επίσκεψής μας, ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα του υδάτινου στοιχείου.

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας