Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας, που βρίσκεται στην Υπάτη.

 

Το πρωί της Κυριακής, συγκεντρωθήκαμε στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας. Τα παιδιά παρακολούθησαν, ειδικά σχεδιασμένο, μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό εργαστήρι μέσα στο χώρο του μουσείου.

Στη συνέχεια, στον Τόπο Τεχνών «Χώρα», στα Λελέικα Υπάτης, τα παιδιά συμμετείχαν σε παιχνίδια δράσης (στίβος περιπέτειας, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, κ.α.), που σκοπό είχαν τη βελτίωση των ψυχοκινητικών τους δεξιοτήτων  και να προάγουν αξίες όπως η ευγενής άμιλλαομαδικότητα και ο σεβασμός στους κανόνες και στους άλλους.  Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από ειδική ομάδα εκπαιδευτών.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικές επισκέψεις και βιωματικές δραστηριότητες, έχουν σχεδιαστεί  σύμφωνα με τα ερεθίσματα και τις εμπειρίες που αντλούν οι μαθητές από την ζωή τους στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, καθώς, και τις μαθησιακές ανάγκες τους.

 

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας