Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ


Το  Σύγχρονο Νηπιαγωγείο τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με την εκδήλωση  «ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου, στη Β΄ Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου είναι μία μέρα ξεχωριστή, είναι μια πραγματική γιορτή για όσους αγαπούν τα παιδιά και για όσους αγαπούν τα βιβλία. 

Η εκδήλωσή μας περιλάμβανε μουσικά παραμύθια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες πλαισιωμένες με ηχοϊστορίες.  Η μουσική και τα κείμενα δημιουργήθηκαν από την μουσικοπαιδαγωγό του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου, κ. Αλεξάνδρα Μέριανου, η οποία είχε αναλάβει και την εμψύχωση των ομάδων.   

Στην συνέχεια, στο φουαγιέ του θεάτρου, λειτούργησε  Έκθεση Βιβλίου, με βιβλία που εμπνεύστηκαν και εικονογράφησαν  τα παιδιά του Παιδικού, του Προνηπιακού και του Νηπιακού τμήματος του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου! 

Οι ιδέες για τον τρόπο κατασκευής τους και τα κείμενα που προέκυψαν ήταν προτάσεις των παιδιών.

Το σύνθημα δόθηκε:"ένα, δύο, τρία, άμπρα  κατάμπρα" …και οι μικροί μαθητές μεταμορφώθηκαν σε μικρούς Παραμυθάδες, για να μας ταξιδέψουν στον δικό τους, μοναδικό, κόσμο.

Όλο το δημιούργημα της εκδήλωσης ήταν το αποτέλεσμα  και ο προορισμός  ενός μοναδικού ταξιδιού των μαθητών μας στη γνώση, στη φαντασία και στη δημιουργικότητα. Τα παιδιά χάρηκαν κι έζησαν την κάθε στιγμή. Καθ’ όλη την προετοιμασία κυριάρχησε  η συνεργασία, η ομαδικότητα, ο αυθορμητισμός, η θεατρική έκφραση, η μουσική και το τραγούδι.

Τα παιδιά μας, έστειλαν μηνύματα και αξίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και ξεδίπλωσαν αλησμόνητους ήρωες των παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα το 1966, με σκοπό να τονίσει την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης, και να ενθαρρύνει τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.

Το Σύγχρονο Νηπιαγωγείο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου για 10η συνεχή χρονιά. Φέτος διοργανώσαμε αυτή τη μεγάλη και ξεχωριστή εκδήλωση, η οποία έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της Φιλαναγνωσίας.  

Σκοπός  της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του μικρού μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με την παιδική λογοτεχνία,  η οποία πέρα από την τέρψη, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη.

Video:


Photos:

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας