Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
ΔΡΑΣΕΙΣ MODULE
ΔΡΑΣΕΙΣ


Το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Εργαστήρι Πηλού, στις εγκαταστάσεις του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου.  Παιδιά και γονείς έπαιξαν και δημιούργησαν με τον λευκό πηλό.

Πριν από το Εργαστήρι, προηγήθηκε παρουσίαση της μουσειοσκευής «Τα αρχαία παιχνίδια». Τα αντικείμενα της μουσειοσκευής, πιστά αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών, αποτέλεσαν εφόρμηση και έμπνευση για τις δημιουργίες των παιδιών στο Εργαστήρι που ακολούθησε. 

Δουλέψαμε με τα χέρια τις τρεις βασικές τεχνικές, το τσιμπητό, το μακαρόνι και το φύλλο και φτιάξαμε μικρά αντικείμενα που αργότερα ψήθηκαν σε ειδικό φούρνο -ηλεκτρικό καμίνι-.  Κατόπιν, τα αντικείμενα αυτά μπορούν να χρωματιστούν και να περαστούν με προστατευτικό βερνίκι και να στολίζουν το δωμάτιο των παιδιών για πολλά-πολλά χρόνια, μετά το πέρασμα της τρυφερής τους ηλικίας.

Ο πηλός αποτελείται από αργιλώδες χώμα και νερό. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο υλικό. Κάθε φορά που τον αγγίζουμε βαθαίνει, παίρνοντας το σχήμα του αντικειμένου με το οποίο έρχεται σε επαφή. Μπορούμε να κάνουμε κεραμική μόνο με τα χέρια μας. Υπάρχουν και διάφορα εργαλεία που είναι βοηθητικά και διαφέρουν ανάλογα με τον τρόπο που θέλουμε να τον δουλέψουμε. 

Και τι δεν μπορούμε να κάνουμε έχοντας στα χέρια μας ένα κομμάτι πηλό! Μπορούμε να φτιάξουμε πιάτα, κούπες και διακοσμητικά αντικείμενα. Μπορούμε να φτιάξουμε κοσμήματα ή ακόμα και αγάλματα. Ο πηλός είναι ένα ισχυρό εκφραστικό μέσο, που ενθουσιάζει τα παιδιά, ακόμα και αυτά που αρχικά είναι διστακτικά και συνεσταλμένα, ακόμα κι εκείνα που είναι ζωηρά και αεικίνητα.

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας