Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
Βραβεύσεις - Διακρίσεις
Βραβεύσεις - Διακρίσεις

10s diagonismos

Τη σχολική χρονιά 2019-2020, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν στον  10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές μας η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά, να γίνουν δημιουργοί, να εξοικειωθούν με τη γλώσσα της κινηματογραφικής αφήγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες οπτικοακουστικής αγωγής. Ακόμη,  να γίνουν κριτές, μελετητές και ερευνητές του περιβάλλοντός τους και να ευαισθητοποιηθούν ως προς την ανάγκη εξασφάλισης όρων αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους τους κατοίκους του πλανήτη.

Το θέμα της ταινίας μικρού μήκους είναι ελεύθερη επιλογή των δημιουργών, μαθητών και εκπαιδευτικών.

H συμμέτοχη σχολείων σε μαθητικούς διαγωνισμούς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία καλλιέργειας της δημιουργικής σκέψης, της ομαδοσυνεργατικότητας, της ευγενούς άμιλλας αλλά και της ανάδειξης σύνθετων κοινωνικών φαινομένων.

Ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο αποτελεί η κακοποίηση των ζώων, με την Ελλάδα να βρίσκεται πια ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά άσκησης βίας απέναντι στους μικρούς μας φίλους.

Η προβολή των αυξημένων αποτρόπαιων περιστατικών κακοποίησης ζώων το τελευταίο διάστημα από τα Μ.Μ.Ε. αποτέλεσε αφορμή για την  εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συζητήσεων στην τάξη του Νηπιακού Τμήματος  που ικανοποίησαν τους παρακάτω στόχους: 

  • Να ευαισθητοποιηθούν τα νήπια απέναντι στα αδέσποτα και κατοικίδια ζώα.
  • Να κατανοήσουν τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα συναισθήματα των ζώων.
  • Να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση απέναντι στα έμβια όντα, γενικότερα.
  • Να υιοθετήσουν θετικές στάσεις συμπεριφοράς απέναντι στους μικρούς μας φίλους.
  • Να συνειδητοποιήσουν πως όσοι έχουν κατοικίδια ζώα φέρουν μεγάλη ευθύνη για την προστασία και την επιβίωση τους.
  • Τέλος, να κατανοήσουν πως τα ζώα έχουν συναισθήματα και δεν αποτελούν παιχνίδι, που όταν το βαρεθούμε το αφήνουμε στην άκρη. 

Η συμμετοχή μας στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους…Cinema διάβασες;  μας πρόσφερε την ευκαιρία να προβάλουμε ως μαθητική κοινότητα το αναφαίρετο  δικαίωμα των ζώων στην ελευθερία, στη φροντίδα, στη σίτιση, στην ασφάλεια, στη συναισθηματική και σωματική προστασία, μέσα από μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ Μ’ ΑΓΑΠΑΕΙ».

Επιστρατεύοντας τη δημιουργική μας σκέψη και το υποκριτικό μας ταλέντο μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί στείλαμε, τόσο στη μαθητική όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης για κάθε ζώο, ενώ καταδείξουμε την κακοποίηση  και τη  βία απέναντι σε κάθε έμβιο ον.

cinema

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας