Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
Βραβεύσεις - Διακρίσεις
Slider

cinema

Τη σχολική χρονιά 2018-2019, οι μαθητές του Νηπιακού τμήματος  του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ συμμετείχαν στον  9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες.

H συμμέτοχη σχολείων σε μαθητικούς διαγωνισμούς αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία καλλιέργειας  της δημιουργικής σκέψης, της ευγενούς άμιλλας αλλά  και της ανάδειξης σύνθετων κοινωνικών φαινομένων, που τείνουν να αποτελέσουν μάστιγα της σύγχρονης εποχής.

Η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός αποτελούν ένα τέτοιο φαινόμενο, που δυστυχώς έχει  πάρει μεγάλη διάσταση ακόμη και στην εκπαιδευτική κοινότητα των Νηπιαγωγείων.

Η παραπάνω κοινωνική μάστιγα αποτέλεσε την αφορμή για την εκπόνηση μιας σειράς εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και συζητήσεων στην τάξη του νηπιακού τμήματος που ικανοποίησαν τους παρακάτω στόχους:

  • Να μπορούν τα παιδιά να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά και τις μορφές της ενδοσχολικής βίας.
  • Να αναπτύξουν ενσυναίσθηση για τον θύτη και το θύμα.
  • Να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα του παρατηρητή στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας με ομαδικές πρακτικές που δεν περιλαμβάνουν βίαιη αντιπαράθεση.
  • Να αποκτήσουν την ετοιμότητα να υπερασπίζονται τόσο τον εαυτό όσο και άλλους όταν εκφοβίζονται.

Οι παραπάνω εκπαιδευτικοί σχεδιασμοί ευαισθητοποίησαν τα παιδιά σε θέματα που αφορούν στον σχολικό εκφοβισμό, ενώ γέννησαν την ανάγκη  ανάδειξης   του αναφαίρετου δικαιώματος  για όλα τα παιδία να βρίσκονται σε ένα σχολικό περιβάλλον, που τους παρέχει ασφάλεια, σωματική και συναισθηματική προστασία. 

Το βήμα επικοινωνίας δόθηκε μέσα από τη συμμετοχή μας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών  Μικρού  Μήκους Cinema… διάβασες;

 

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.