Σύγχρονο Νηπιαγωγείο
Βραβεύσεις - Διακρίσεις
Βραβεύσεις - Διακρίσεις

4

«Δημιουργούμε με όλα τα χρώματα – Παίζουμε με όλα τα παιχνίδια»

Το Νηπιακό τμήμα του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου συμμετείχε για πρώτη φόρα και κατέκτησε το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ  ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ», που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τους μαθητές και τις μαθήτριες  των Νηπιαγωγείων της χώρας, την σχολική χρονιά 2017-2018. 

Τα νήπια του σχολείου μας κλήθηκαν, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς της τάξης, να εκθέσουν τις σκέψεις τους για την αναγκαιότητα άρσης των έμφυλων διακρίσεων μέσα από μια ταινία μικρού μήκους διάρκειας,  έως 5 λεπτών.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η ενεργοποίηση τους στο ζήτημα της ισότητας των φύλων μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων έργων με θέμα τη σημασία των παιχνιδιών ως προς την παραγωγή, αναπαραγωγή και εμπέδωση των έμφυλων ρόλων και ανισοτήτων.

Το παιχνίδι αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ο παιδαγωγικός του ρόλος είναι αναμφίβολα ζωτικός παράγοντας για την ανάπτυξη των παιδιών και τον τρόπο πρόσληψης, οργάνωσης και ερμηνείας του κόσμου.

Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και τη δυναμική τους παρουσία, τα Νηπιάκια μας κατάφεραν να κατακτήσουν το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο. Νικήτρια φυσικά και η ευγενής άμιλλα, αφού όλοι μαζί μάθαμε να πιστεύουμε στην ομάδα και να υποστηρίζουμε τη συμμετοχική εργασία.

Η Τελετή Βράβευσης των Νηπίων μας πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο κήπο του Σύγχρονου Νηπιαγωγείου, όπου, ολόκληρη η σχολική κοινότητα, αγκάλιασε και χειροκρότησε, γεμάτη περηφάνια, αυτή την προσπάθεια των παιδιών μας και τους ευχήθηκε από καρδιάς κάθε βήμα της μετέπειτα ζωής τους να συνοδεύεται από ατομικές και συλλογικές επιτυχίες.

 

Ευχόμαστε ολόψυχα στα παιδιά μας

να κατακτούν στη ζωή τους βραβεία

ήθους, ανθρωπιάς και ακούραστης ομαδικής προσπάθειας!!!

 

1o vraveio

10 vraveio 2

Έχετε απορίες; Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη

Φόρμα Επικοινωνίας μας